Afla care sunt avantajele serviciului de avocat online

Luni, 22 Iunie 2020, 11:00
Loredana M.
Afla care sunt avantajele serviciului de avocat online

In contextul vremurilor actuale, multe dintre domeniile importante si-au extins activitatea in domeniul online. Conform studiilor, o persoana petrece in medie peste 4 ore pe zi pe internet.

Acest lucru inseamna ca multe dintre activitatile zilnice, precum cumparaturi sau studiu, sunt realizate prin intermediul telefonului sau laptopului. Dorind sa ne adaptam la conditiile actuale si sa fim mai aproape de clienti ne-am gandit ca cel mai potrivit ar fi un serviciu de avocat online.

Este un concept relativ nou si total diferit fata de ceea ce cunoastem, cum ar fi consultanta juridica online gratuita. Prin serviciul de avocat online nu primesti numai sfaturi, problemele de natura juridica sunt analizate si rezolvate in timp real. Poti purta o conversatie cu avocatul prin telefon sau video-live, din confortul casei tale sau din orice alt loc doresti.

Avantaje serviciu avocat online

Unul dintre primele avantaje ale apelarii unui avocat online este eliminarea problemei distantei intre client si avocat. Acum orice persoana interesata, indiferent de resedinta se poate adresa unui avocat dintr-un alt colt al tarii. Desigur, acest lucru ar fi fost posibil si in mediul fizic, insa cu mai mulat dificultate, cu costuri suplimentare pentru deplasari si cazare.

In plus, prin serviciul de consultanta juridica online, se economiseste foarte mult timp. Tot timpul pierdut pe drumuri, in trafic, intarzieri si amanari de intrevederi, toate aceste obstacole sunt eliminate din start.

Acum poti apela avocatul din confortul casei, in functie de propriul program sau de oriunde alt loc, atunci cand ai nevoie si poti fi sigur ca vei primi un raspuns imediat. De asemenea, onorariul platit online este cu mult mai accesibil fata de cel perceput in mod normal, la care se mai adaugau alte taxe si costuri suplimentare.

O conversatie online cu avocatul poate sa dureze intre 30 si 60 minute, timp in care se analizeaza situatia, se gasesc de comun acord cele mai bune solutii si se face o programare viitoare. In caz de necesitate, documentele si actele pot fi trimise in format electronic, pe adresa de e-mail a casei de avocatura.

Cum functioneaza serviciul de avocat online

Apelarea unui avocat online se realizeaza foarte simplu si nu este nevoie ca persoana in cauza sa aiba experienta vasta in mediul online. Odata intrat pe platforma online a casei de avocatura, se completeaza formularul de programare. Se trec datele personale de contact si se alege intervalul orar in care esti disponibil pentru discutie. Vei opta totodata pentru mijlocul de comunicare, prin telefon sau prin Whatsapp, Skype. Plata onorariului se face online, cu cardul bancar, prin metoda securizata. In mai putin de jumatate de ora poti fi contactat de cineva din echipa pentru a confirma programare si a fi pus in legatura cu un avocat specializat pe problema juridica in cauza.

Servicii juridice online

In ceea ce priveste natura serviciilor juridice disponibile online poti adresa intrebari ce tin de sfera dreptului civil, dreptului familiei, dreptului comercial sau dreptului medical. Poti primi sfaturi si informatii esentiale in tot ce tine de legislatia muncii, GDPR, litigii si diferite tipuri de contracte. Un avocat online te va ajuta cu tot ce este nevoie pentru infiintarea si inregistrarea unei societati, prin obtinere, redactare de documente si reprezentare in fata Registrului Comertului. Vei putea avea acces la consultanta privind divortul, partajul, stabilirea intretinerii minorilor sau a paternitatii. Isi vor gasi rezolvare si problemele legate de malpraxis medical, venite din partea pacientilor sau a medicilor si celor care lucreaza in domeniul sanatatii.

Un avocat online te poate ajuta sa-ti rezolvi mult mai rapid si la fel de eficient, problemele juridice, precum un avocat in mediul fizic. Ai parte de un onorariu fix si accesibil, economisesti foarte mult timp si bani. Relatia care se stabileste intre client si avocat este bazata pe aceleasi principii de profesionalism si transparenta.