Termeni de Utilizare

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A PLATFORMEI ONLINE AVOCAT365

 

1.   AVOCAT365

1.1 CINE SUNTEM?1.2 CE ESTE AVOCAT365?


Avocat365 este o platforma online destinata domeniului juridic creata in scopul promovarii formelor de exercitare a profesiei de avocat si pentru a servi publicului interest drept sursa de informare juridica.

Avocat365.ro listeaza avocati din Romania inscrisi in Tabloul Avoctilor tinut de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, afisand informatiile publice ale acestora.

 

1.3 CE FACE AVOCAT365 ?

 

Avocat365 pune la dispozitie platforma online Avocatilor, prin intermediul careia sunt oferite servicii de promovare online, gratuite si cu plata, iar utilizatorii au acces gratuit la informatiile publicate pe site. Această platformă facilitează conexiunea între avocati si cei care cauta servicii juridice.

 

2. PENTRU UTILIZATORI


Este utilizator orice persoana care acceseaza platforma online www.avocat365.ro si utilizeaza sau nu motorul de cautare pentru a gasi un avocat.

Fiecare utilizator are acces liber si gratuit in platforma online pentru a cauta un avocat.

Motorul de cautare ofera utilizatorilor posibilitatea de a cauta un avocat prin aplicarea unor filtre ce le ofera rezultatele cautate.

 

3. PENTRU AVOCATI

 

Este avocat persoana fizica autorizata ce detine calitate de avocat inscris in unul din Tablourile Avocatilor din Romania, stagier sau definitiv, in acord cu Legeanr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat si Statutul profesiei de avocat si care este listat in platforma online Avocat365.ro.

 

3.1 LISTAREA AVOCATILOR PE AVOCAT365

 

Profilul listat al Avocatului este public oricarui Utilizator si contine informatii de natura profesionala care servesc ca baza de cautare pentru Utilizatori.

Fiecare Avocat listat pe platforma online Avocat365 este avocat (stagiar sau definitiv) cu drept de exercitare a profesiei inscris in Tabloul Avocatilor din Baroul din care face parte si care a consimtit si a fost de acord ca profilul profesional sa fie public pe Avocat365.

 

Pentru a deveni avocat listat pe platforma Avocat365 trebuie sa aveti un cont de avocat pe care il puteti crea in doua modalitati:

 

1. Revendicarea profilului:

 • Contactati Avocat365 prin email si solicitati revendicarea profilului;
 • Avocatul valideaza si confirma datele publice preluate de Avocat365 din Tabloul Avocatilor in care este inscris;
 • Avocatul consimte sa fie prezent pe platforma online Avocat365 cu un profil personalizat care contine informatii de natura profesionala.

2. Inregistrarea voluntara:

 • Accesati platforma Avocat365 si completati formularul de inregistrare disponibil;
 • Prin aceasta inregistrare voluntara, va creati un cont de avocat.

Contul de avocat este protejat printr-un nume de utilizator (e-mail) si o parola.

 

Avocatul este singurul responsabil pentru veridicitatea si actualizarea informatiilor din propriul sau profil pe platforma Avocat365. Astfel, trebuie sa va asigurati ca informatiile profesionale pe care le furnizati sunt precise si ca le actualizati in mod regulat pentru a mentine profilul actualizat si relevant pentru utilizatorii platformei.

 

Fiecare avocat inregistrat pe platforma online are posibilitatea de a actualiza sau elimina informatiile din profil sau de a sterge complet profilul sau.

 

Pentru a modifica sau sterge informatiile din profil, avocatul poate actiona in urmatoarele moduri:

 • Direct din contul sau de avocat, prin accesarea acestuia;
 • Prin trimiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail [email protected], prin care sa solicite modificarea sau stergerea informatiilor.

Pentru a sterge complet profilul unui avocat listat pe platforma Avocat365, avocatul poate actiona in urmatoarele moduri:

 • Accesarea unui link comunicat prin e-mail de catre avocat365 pentru aceasta optiune;
 • Accesarea contului de avocat si apasarea butonului "sterge profil";
 • Trimiterea unei solicitari scrise la adresa [email protected] pentru cererea de stergere.

In cazul in care apar probleme de natura tehnica sau alta natura in timpul procesului de inregistrare a profilului sau de stergere a profilului, va rugam sa le semnalati la adresa [email protected] pentru a primi asistenta necesara.

 

3.3 Abonament Premium


Abonamentul Premium este conceput special pentru avocatii care doresc o mai mare expunere online a profilului lor profesional, in scopul promovarii serviciilor lor juridice. Acest abonament ofera urmatoarele avantaje:

 • Editarea profilului: Avocatul poate personaliza si actualiza profilul cu informatii de natura profesionala, inclusiv, dar fara a se limita la, domeniile de expertiza, limbile vorbite, link-uri catre paginile web personale sau platformele de socializare precum Facebook sau LinkedIn, etc.
 • Publicarea de articole juridice: Avocatul are posibilitatea de a publica articole juridice pe platforma, consolidându-si reputatia si expertiza in domeniul sau de specializare.
 • Statistici in imp real: Abonamentul Premium ofera acces la statistici in timp real, care permit avocatului sa urmareasca si sa analizeze vizualizarile profilului sau, oferindu-i o perspectiva mai clara asupra impactului sau online.
 • Prioritate in listare: Avocatii cu abonament Premium beneficiaza de pozitionare prioritara in listarea platformei, ceea ce le ofera mai multa vizibilitate fata de cei care nu au acest tip de abonament.

 Procedura de Achizitie: Abonamentul Premium poate fi achizitionat prin intermediul comenzii online.

 

Plasarea Comenzii: Lansarea unei comenzi se realizeaza prin bifarea casetei corespunzatoare "Sunt de acord cu Termenii si Conditiile." Aceasta actiune echivaleaza cu acceptarea ofertei pentru Abonamentul Premium, conform articolului 9 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic – Republicata si cu acceptarea semnarii contractului la distanta in sensul articolului 4 punctul 3 din Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica – Republicata.

 

Incheierea Contractului: Contractul de utilizare a platformei online este incheiat la distanta si se considera valid la data primirii confirmarii comenzii de catre Avocat365, care atesta finalizarea cu succes a comenzii, acceptarea termenilor si conditiilor din aceasta sectiune si efectuarea platii.

 

Livrarea Serviciului: Livrarea serviciului este conditionata de efectuarea si primirea platii. Avocatul beneficiaza de toate avantajele oferite de abonamentul Premium imediat ce plata este confirmata de Avocat365. In cazul in care avocatul intâmpina orice disfunctionalitate, este obligat sa raporteze aceasta problema catre Avocat365 in termen de 24 de ore de la momentul efectuarii platii sau ulterior, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected].

 

Publicarea Articolului Juridic: Avocatul are dreptul sa publice gratuit articole juridice incluse in abonamentul Premium accesând contul Premium, oricând, pe durata contractului de un an. Orice publicatie pe site este protejata de drepturile de autor ale avocatului, care confirma ca el este autorul articolului publicat si detine toate drepturile asociate acestui statut.

 

Durata: Abonamentul Premium are o durata de un an, incepând de la data achizitionarii.

 

Plata: Avocatul achita o taxa anuala fixa (exprimata in lei, fara TVA), care este publicata pe site la momentul achizitionarii abonamentului. Plata pentru Abonamentul Premium se efectueaza integral in momentul achizitionarii. Completarea corecta si integrala a formularului de achizitie duce la realizarea imediata a platii cu cardul prin intermediul serviciului MobilPay. Taxa fixa este alocata costurilor de mentenanta si utilizare a platformei online, precum si cheltuielilor de marketing si SEO pe care Avocat365 le suporta pentru promovarea site-ului.

 

Anularea Platii: O plata poate fi anulata in urmatoarele circumstante: (i) formularul de achizitie a fost completat incorect sau incomplet; (ii) plata nu a fost validata de catre MobilPay; (iii) plata nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului platitor; (iv) Avocatul nu furnizeaza informatiile solicitate de Avocat365 pentru finalizarea procesului de achizitie. In acest caz, Avocatul va fi notificat de catre Avocat365 cu privire la anularea comenzii, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara achizitiei, cu restituirea platii catre Avocat.

 

Dreptul de Retragere: Avocatul are dreptul de a se retrage din contract fara nicio justificare, in termen de 15 zile de la data achizitionarii Abonamentului Premium. Exercitarea dreptului de retragere se poate face prin transmiterea unei cereri scrise catre Avocat365 la adresa [email protected], cu conditia ca Avocatul sa nu fi publicat inca articolul pe site. In aceste circumstante, plata va fi restituita in intregime. Daca dreptul de retragere este exercitat dupa expirarea termenului de 15 zile, Avocatul nu mai are dreptul la restituirea platii si nici la daune sau penalitati.

 

Incetarea Contractului: Prezentul abonament inceteaza in urmatoarele circumstante:

 • La expirarea duratei contractuala: La incheierea termenului de un an, calitatea de Avocat abonat Premium inceteaza, impreuna cu toate beneficiile aferente. Avocatul revine la stadiul initial de Avocat listat cu un profil revendicat. In acest moment, Avocatul poate alege sa achizitioneze un nou abonament, in conformitate cu termenii si conditiile valabile la acea data.
 • Prin reziliere unilaterala de catre Avocat: Fara necesitatea punerii in intârziere si fara interventia instantei de judecata, avocatul poate rezilia contractul in cazul in care nu i se permite accesul Avocatului Premium la platforma online timp de mai mult de 20 de zile, iar aceasta situatie este cunoscuta de catre Avocat365.
 • Prin reziliere unilaterala de catre Avocat365: Fara necesitatea punerii in intârziere si fara interventia instantei de judecata, contractul poate fi reziliat de catre Avocat365 printr-o notificare scrisa transmisa prin e-mail, prin care se aduce la cunostinta avocatului incalcarea conditiilor de utilizare a platformei.
 • Forta majora: Forta majora exonereaza partile de responsabilitate in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin acest contract. Prin forta majora se intelege orice eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care apare dupa incheierea contractului si care impiedica oricare dintre parti sa-si execute obligatiile in mod corespunzator. In cazul in care circumstantele si consecintele fortei majore dureaza mai mult de 6 luni, fiecare parte are dreptul sa renunte la executarea contractului, fara a putea pretinde daune de la cealalta parte.

4. RECLAMATII SI RASPUNDERI

 

Avocat365.ro asuma responsabilitatea fata de reclamant (avocat sau utilizator) in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:

 

Avocat365.ro raspunde fata de reclamanti pentru oricare din urmatoarele aspecte:

 • nerespecatrea de catre Avocat365.ro a obligatiilor contractuale sau legale,
 • aspecte tehnologice care se refera direct la furnizarea serviciilor prin platforma online,
 • masurile luate de Avocat365.ro care se refera la furnizarea serviciilor prin platforma online.

Avocat365.ro acorda o atentie deosebita analizei reclamatiilor primite si se angajeaza sa le trateze in mod prompt si eficace.


Abordam fiecare reclamatie tinand cont de importanta si complexitatea problemei semnalate. Astfel, avem in vedere urmatoarele aspecte: evaluam fiecare detaliu pentru a intelege pe deplin circumstantele si aspectele legate de reclamatie si ne angajam sa furnizam un raspuns complet si detaliat reclamantului in termen de maximum 30 de zile de la primirea reclamatiei. Acest raspuns este transmis in scris, prin intermediul e-mailului, pentru a asigura o comunicare clara si documentata.

 

Cu toate acestea, este important de mentionat ca Avocat365 nu isi asuma nicio responsabilitate si nu poate fi trasa la raspundere cu privire la natura si veridicitatea informatiilor publicate de catre avocati in profilurile lor revendicate sau premium. Avocat365 ofera o platforma pentru prezentarea profesionala a avocatilor, dar verificarea si actualizarea informatiilor sunt responsabilitatea fiecarui avocat in parte. Avocatul este cel care trebuie sa se asigure ca informatiile publicate sunt corecte si in concordanta cu regulile si legile aplicabile.

 

5. PROPRIETATE INTELECTUALA

 

Continutul Site-ului, inclusiv grafica si toate informatiile disponibile, impreuna cu elementele care il compun (cum ar fi fotografii, imagini, logo-uri, nume de domeniu, nume de companii), vizualizate sau accesate in orice mod pe site, sunt si ramân proprietatea exclusiva a Avocat365 si a partenerilor sai.

 

Utilizatorilor si avocatilor le este interzis sa reproduca, sa distribuie sau sa utilizeze in orice mod continutul site-ului fara acordul scris al Avocat365.

 

Articolele de natura juridica publicate pe site de catre Avocat365, in sectiunea blog, sunt detinute in intregime si exclusivitate de Avocat365. Articolele de natura juridica publicate pe site de catre un avocat sunt detinute in intregime si exclusivitate de catre acel avocat. Drepturile de autor si responsabilitatea pentru continutul publicat apartin in totalitate celui care efectueaza publicarea.

 

Imaginile, logo-urile, siglele si prezentarile publicate in paginile de Profil Premium ale avocatilor apartin acestora, iar ei isi asuma in totalitate responsabilitatea cu privire la drepturile de proprietate intelectuala asupra acestor elemente.

 

Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala atrage dupa sine raspunderea penala si/sau civila, precum si obligatia de a acoperi prejudiciul cauzat, conform legii in vigoare. Respectarea drepturilor de proprietate intelectuala este esentiala si obligatorie pentru toti utilizatorii si avocatii care folosesc platforma Avocat365.

 

6. MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

 

Avocat365 poate modifica continutul termenilor si conditiilor sub conditia notificarii Avocatilor, in scris. Modificarile nu se vor putea efectua mai devreme de implinirea termenului de 30 zile de la comunicare. Daca Avocatul nu este de acord cu noile modificari va putea solicita incetarea raporturilor contractuale prin comunicarea unei cereri de reziliere adresate catre Avocat365 inauntrul termenului de 30 zile de la notificare. Lipsa unui raspuns a Avocatului echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor astfel cum au fost notificate.

 

7. RESTRICTIONAREA, SISTAREA SI SUSPENDAREA ACCESULUI


Avocat365 are dreptul de a restrictiona, sista si suspenda serviciile furnizate Avocatului, in temeiul unei decizii justificate si comunicate in scris via e-mail in termen de 5 zile de la aparitia cazului.

In cazul in care avocatul publica sau furnizeaza date false, inexacte sau incomplete, Avocat365 are dreptul de a restrictiona, sista sau suspenda serviciile furnizate. In acest caz, Avocat365 va notifica Avocatul cu 2 zile inainte ca sistarea sa intre in vigoare si motivele care au justificat aceasta masura.


In toate cazurile, Avocat365 ofera posibilitatea Avocatului de a clarifica faptele si circumstantele care au condus la luarea deciziei de restrictionare, sistare sau suspendare, totala sau partiala, urmand procedura interna de solutionare a reclamatiilor prevazuta la art. 3.4. Indiferent de solutie, Avocat365 nu poate fi obligata sa raspunda pentru eventualele prejudicii ce vor aparea.

 

8. LEGISLATIE INCIDENTA

 

Respectam cu strictele legislatia incidenta in baza careia functioneaza Avocat365.ro care protejeaza statutul profesiei de avocat si regulile profesionale de conduita:

 • Regulamentul (UE) 2019/1150 privind promovarea echitatiisi a transparentei pentru intreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online;
 • Legea 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor);
 • Ghidul CCBE privind utilizarea platformelor online de catre avocati;
 • Legea nr. 51 din 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
 • Statutul profesiei de avocat.

Intr-un efort de a respecta cu strictete regulamentele menite sa protejeze demnitatea profesiei de avocat, Avocat365.ro are o politica de neobtinere si neafiliere la venituri provenite din reclame comerciale care nu sunt legate de profesia de avocat. Acest lucru inseamna ca site-ul nu afiseaza sau obtine profit din reclamele comerciale care nu sunt relevante sau potential perturbatoare pentru profesia de avocat.

 

Suntem in permanenta dedicati imbunatatirii calitatii serviciilor noastre si ne straduim sa oferim acelasi nivel de protectie in mediul digital pentru avocati ca si in mediul traditional. Incurajam cu caldura orice sugestii sau feedback pe care le puteti avea cu privire la imbunatatirea serviciilor noastre si la protejarea drepturilor si intereselor dumneavoastra pe platforma. Opiniile si contributiile dvs. sunt extrem de valoroase pentru noi in eforturile noastre de a asigura un mediu online sigur si profesional pentru comunitatea avocatilor.

 

Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre!

 

Echipa Ad-Avocat.ro