Termeni de Utilizare

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A PLATFORMEI ONLINE AVOCAT365

1.   AVOCAT365


1.1 CINE SUNTEM?
1.2 CE ESTE AVOCAT365?

Avocat365 este o platforma online destinata domeniului juridic creata in scopul promovarii formelor de exercitare a profesiei de avocat si pentru a servi publicului interest drept sursa de informare juridica.

Avocat365.ro listeaza avocati din Romania inscrisi in Tabloul Avoctilor tinut de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, afisand informatiile publice ale acestora.


1.3 CE FACE AVOCAT365 ?

Avocat365 pune la dispozitie platforma online Avocatilor, prin intermediul careia sunt oferite servicii de promovare online, gratuite si cu plata, iar utilizatorii au acces gratuit la informatiile publicate pe site.


2. PENTRU UTILIZATOR

Este utilizator orice persoana care acceseaza platforma online www.avocat365.ro si utilizeaza sau nu motorul de cautare pentru a gasi un avocat.

Fiecare utilizator are acces liber si gratuit in platforma online pentru a cauta un avocat.

Motorul de cautare ofera utilizatorilor posibilitatea de a cauta un avocat prin aplicarea unor filtre ce le ofera rezultatele cautate.


3. PENTRU AVOCATI

Este avocat persoana fizica autorizata ce detine calitate de avocat inscris in unul din Tablourile Avocatilor din Romania, stagier sau definitiv, in acord cu Legeanr. 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat si Statutul profesiei de avocat si care este listat in platforma online Avocat365.ro.

3.1 Listarea avocatilor pe Avocat365

Profilul listat al Avocatului este public oricarui Utilizator si contine informatii de natura profesionala care servesc ca baza de cautare pentru Utilizatori.

Fiecare Avocat listat pe platforma online Avocat365 este avocat (stagiar sau definitiv) cu drept de exercitare a profesiei inscris in Tabloul Avocatilor din Baroul din care face parte si care a consimtit si a fost de acord ca profilul profesional sa fie public pe Avocat365 la data revendicarii profilului.

Listarea unui avocat pe platforma Avocat365 se realizeaza prin procedura de revendicare a profilului la solicitarea Avocat365 via e-mail (avocatul valideaza datele publice preluate de Avocat365 din Tabloul Avocatilor din care acesta este inscris si consimte sa fie prezent pe platforma online Avocat365 cu un profil personalizat ce contine informatii de natura profesionala). Astfel se creeaza un cont de avocat care este protejat printr-un nume de utilizator (e-mail) si o parola. Singurul responsabil pentru realitatea si actualizarea informatiilor din profil este Avocatul.

Fiecare Avocat listat pe platforma online are optiunea de a modifica/sterge informatiile din profil sau de a sterge profilul.

Modificarea/stergerea informatiilor din profil se poate realiza de catre avocat direct din contul de avocat sau la solicitarea scrisa comunicata  catre Avocat365 via e-mail la [email protected]

Steregea profilului unui avocat listat in platforma online Avocat 365 se poate realiza (i) prin accesarea link-ului comunicat via e-mail prin care s-a adus la cunostinta aceasta optiune (ii) prin accesarea contului, apasand pe butonul corespunzator „sterge profil”, (iii) printr-o solicitare scrisa adresata catre Avocat 365 la [email protected]

Orice problema de natura tehnica aparuta pe durata procedurii de revendicare a profilului sau de stergere a profilului, poate fi sesizate la adresa [email protected]

3.3 Abonament Premium

Abonamentul Premium este dedicat avocatilor care doresc o expunere mai mare in mediul online a profilului profesional in scopul promovarii serviciilor juridice. Avocatul isi poate edita profilul cu informatii de natura profesionala (inclusiv, dar fara a se limita la domeniile de expertiza, limbi vorbite, pagina web, facebook sau linkedin, etc.), are posibilitatea publicarii unui articol juridic in site, posibilitatea de a vizualiza statisticile in timp real privind vizualizarile de profil, avantajul de a fi listat inaintea avocatilor care nu au un abonament Premium.

Mod de achizitie: Abonamentul Premium poate fi achizitionat pe baza de comanda online.

Comanda: Lansarea unei comenzi prin bifarea casutei corespunzatoare „Sunt de acord cu Termenii si Conditiile” echivaleaza cu acceptarea, de catre Avocat, a ofertei Abonamentului Premium publicat pe Site, conform art. 9 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic – Republicata, si cu semnatura electronica in sensul art. 4 pct. 3 din Legea nr. 455/2001 privind semnatura electronica – Republicata.

Contract: contractul de utilizare a platformei online se incheie la distanta si se considera incheiat la data primirii de catre Avocat365 a confirmarii Comenzii prin care ii sunt aduse la cunostinta realizarea cu succes a Comenzii, semnarea contractului la distanta prin acceptarea Termenilor si Conditiilor din prezenta sectiune si efectuarea platii.

Livrare serviciu: Livrarea serviciului este conditionata de efectuarea si primirea platii. Avocatul beneficiaza de toate avantajele oferite de abonamentul premium imediat ce plata a fost receptionata de catre Avocat365. Avocatul este obligat sa raporteze catre Avocat365 orice nefunctionalitate in termen de 24 ore de la momentul efectuarii platii si ulterior de la momentul constatarii, via e-mail la [email protected]

Publicarea articolului juridic gratuit, inclus in abonamentul Premium poate fi publicat de catre Avocat accesand contul Premium, oricand, pana la implinirea termenului contractual de 1 an. Orice publicatie pe Site este protejata de dreptul de autor al Avocatului. Avocatul declara ca el este autorul articolului publicat si are toate drepturile ce decurg din aceasta calitate.

Durata: Abonamnetul Premium are o durata de 1 an incepand cu data achizitionarii.

Plata: Avocatul plateste o taxa anuala fixa (exprimata in lei, fara TVA), publicata pe site la momentul achizitionarii abonamentului. Plata Abonamentului Premium se efectueaza integral la momentul achizitionarii abonamentului. Completarea corecta si integrala a formularului de achizitie conduce la efectuarea imediata a platii cu cardul prin intermediul serviciului de plata MobilPay.Taxa fixa este alocata costurilor privind serviciul de mantenanta si utilizare a platformei online, precum si a costurilor de marketing si SEO pe care Avocat365 le suporta pentru promovarea siteului.

Anulare plata: O plata poate fi anulata in urmatoarele situatii: (i) formularul de achizitie a fost incomplet sau/si incorect completat; (ii) plata nu a fost validata de catre MobilPay; (iii) plata nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului platitor; (iv) Avocatul nu comunica, la solicitarea expresa Avocat365, informatiile necesare finalizarii procesului de achizitie. In acest caz, Avocatul va fi instiinta de indata de catre Avocat365 cu privire la anularea Comenzii, iar partile vor fi repuse in situatia anterioara achizitiei, prin restituirea catre Avocat a platii.

Dreptul de retragere: Avocatul are dreptul de a se retrage din contract fara nicio justificare, in termen de 15 zile de la data achizitionarii Abonamentului Premium. Exercitarea dreptului de retragere seexercita prin comunicarea unei cereri scrise adresata catre Avocat365 la [email protected], sub conditia ca Avocatul sa nu fi publicat articolul pe Site. In aceste conditii plata se restituie integral. Daca dreptul de retragere se exercita dupa termenul de 15 zile, atunci Avocatul nu mai are dreptul la restituirea platii si nici daune interese.

Incetare contract: Prezentul abonament inceteaza in urmatoarele situatii:
(i) la implinirea termenului de 1 an. Astfel, calitatea de Avocat abonat Premium inceteaza cu toate beneficiile incluse. Avocatul revine la forma initiala de Avocat cu un profil revendicat. Avocatul poate achizitiona un nou abonament, in termenii si conditiile de la acea data.
(ii) prin reziliere unilaterala, fara punere in inatarziere si fara interventia instantei de judecata, in cazul in care Avocat365 nu permite accesul Avocatul Premium in platforma online timp de mai mult de 20 zile si aceasta situatie este cunoscuta de catre Avocat365;
(iii) prin reziliere unilaterala, fara punere in intarziere si fara interventia instantei de judecata, printr-o notificare scrisa comunicata via e-mail prin care i se aduce la cunostinta obligatia incalcata, in cazul in care avocatul nu respecta conditiile de utilizare a platformei.

Forta majora: forta majora exonereaza partile de raspundere in cazul neexecutarii partiale sau totale a obligatiilor asumate prin prezentul contract. Prin forta majora se intelege orice eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, ivit dupa incheierea contractului si care impiedica oricare parte sa isi execute in mod corespunzator obligatiile. In cazul in care imprejurarile si consecintele fortei majore dureaza mai mult de 6 luni fiecare parte are dreptul de a renunta la executarea contractului fara dreptul de a cere despagubiri de la cealalata parte.


4. RECLAMATII SI RASPUNDERI

Avocat365.ro raspunde fata de reclamant (avocat sau utilizator) pentru oricare din urmatoarele aspecte:
-nerespecatrea de catre Avocat365.ro a obligatiilor contractuale sau legale,
-aspecte tehnologice care se refera direct la furnizarea serviciilor prin platforma online,
-masurile luate de Avocat365.ro care se refera la furnizarea serviciilor prin platforma online.

Avocat365.ro analizeaza reclamatiile primite si le trateaza rapid si eficace, tinand seama de importanta si complexitatea problemei urmand sa comunice rezultatul reclamantului in scris via e-mail, in termen de maxim 30 zile.

Avocat365 nu isi asuma nicio raspundere si nu poate fi trasa la raspundere cu privire la natura si realitatea informatiilor publicate de catre avocati in profilul revendicat sau premium.


5. PROPRIETATE INTELECTUALA

Continutul Site-ului, grafica, cu toate informatiile disponibile si elementele care il compun (inclusiv, dar fara a se limita la fotografii, imagini, logo-uri, nume domeniu, nume companii) care sunt vizualizate sau accesate in orice modalitate pe site, sunt si raman in proprietatea exclusiva a Avocat365 si a partenilor sai.

Este interzis oricarui utilizator sau Avocat de a reproduce, distribui, utiliza in orice mod continutul site-ului, fara acordul scris la Avocat365.

Articolele de natura juridica publicate pe site de catre Avocat365, in sectiunea blog, sunt in proprietatea deplina si exclusiva a Avocat 365.
Articolele de natura juridica publicate pe site de catre un Avocat sunt in proprietatea deplina si exclusiva a avocatului. Drepturile de autor si raspunderea cu privire la continutul publicat ii apartin celui care publica.

Imaginile, logo-urile, siglele si prezentarile publicate in pagina de Profil Premium a Avocatilor apartin acestora si isi asuma intregaa raspundere cu privire la drepturile de proprietate intelectuala.

Incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala atrage dupa sine raspunderea penala si/sau civila precum si acoperirea prejudiciului cauzat, conform legii.


6. MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

Avocat365 poate modifica continutul termenilor si conditiilor sub conditia notificarii Avocatilor, in scris. Modificarile nu se vor putea efectua mai devreme de implinirea termenului de 30 zile de la comunicare. Daca Avocatul nu este de acord cu noile modificari va putea solicita incetarea raporturilor contractuale prin comunicarea unei cereri de reziliere adresate catre Avocat365 inauntrul termenului de 30 zile de la notificare. Lipsa unui raspuns a Avocatului echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor astfel cum au fost notificate.


7. RESTRICTIONAREA, SISTAREA SI SUSPENDAREA ACCESULUI
Avocat365 are dreptul de a restrictiona, sista si suspenda serviciile furnizate Avocatului, in temeiul unei decizii justificate si comunicate in scris via e-mail in termen de 5 zile de la aparitia cazului.

In cazul in care avocatul publica sau furnizeaza date false, inexacte sau incomplete, Avocat365 are dreptul de a restrictiona, sista sau suspenda serviciile furnizate. In acest caz, Avocat365 va notifica Avocatul cu 2 zile inainte ca sistarea sa intre in vigoare si motivele care au justificat aceasta masura.

In toate cazurile, Avocat365 ofera posibilitatea Avocatului de a clarifica faptele si circumstantele care au condus la luarea deciziei de restrictionare, sistare sau suspendare, totala sau partiala, urmand procedura interna de solutionare a reclamatiilor prevazuta la art. 3.4. Indiferent de solutie, Avocat365 nu poate fi obligata sa raspunda pentru eventualele prejudicii ce vor aparea.


8. LEGISLATIE INCIDENTA

Respectam cu strictele legislatia incidenta in baza careia functioneaza Avocat365.ro care protejeaza statutul profesiei de avocat si regulile profesionale de conduita:
-Regulamentul (UE) 2019/1150 privind promovarea echitatiisi a transparentei pentru intreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online,
-Legea 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).
-Ghidul CCBE privind utilizarea platformelor online de catre avocati precum,
-Legea nr. 51 din 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat,
-Statutul profesiei de avocat.

In scopul respectarii reglementarilor menite sa protejeze demnitatea profesiei de avocat, Avocat365.ro nu face si nu obtine venituri din reclame comerciale publicate pe site si care nu au legatura cu profesia de avocat.

Incercam constant sa inbunatatim calitatea serviciilor noastre si sa oferim acelasi nivel de protectie in mediul digital avocatilor, ca in mediul traditional, astfel incat, va incurajam se ne comunicati orice sugestie in scopul inbunatatirii serviciilor noastre si al protejarii drepturilor si intereselor dumneavoastra pe platforma.

Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre!

Echipa Ad-Avocat.ro