Sfaturi in alegerea celui mai bun avocat

Luni, 22 Iunie 2020, 11:18
Loredana M.
Sfaturi in alegerea celui mai bun avocat

Indiferent de problema juridica cu care te confrunti in acest moment, alegerea unui avocat bun este tot ce conteaza pentru gasirea de solutii rapide si rezultate eficiente. Unele persoane se axeaza mai mult pe partea financiara atunci cand aleg un avocat, mai ales atunci cand dispun de un buget limitat pentru plata onorariului si altor taxe aferente.

Insa, este bine de stiut ca un avocat cu onorariu peste medie, nu inseamna neaparat ca este cel mai bun din domeniu sau ca este cel potrivit pentru tine. La fel se intampla si in cazul renumelui  a diferitilor avocati.

Pentru a-ti fi mai usor sa gasesti specialistul de care ai nevoie in acest moment, iti oferim cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi un avocat.

Recunoastere si acreditare a avocatului

Poate cel mai important criteriu de care sa tii cont atunci cand esti pus in situatia de a alege dintre mai multi avocati, este verificarea modului in care fiecare isi desfasoara activitatea. In mod legal, un avocat de incredere este membru al Uniunii Nationale a Barourilor din România. Poti sa verifici foarte simplu acest lucru, prin cautare pe Tabloul Oficial al Avocatilor din Romania, unde sunt listati toti avocatii acreditati din Romania si care isi desfasoara activitatea in mod activ si legal.

Importanta primei impresii

Dupa cum bine stim, aproape in orice situatie, prima impresie conteaza si de multe ori, dicteaza restul conversatiei sau relatiei dintre persoane. De aceea, recomandam o discutie detaliata cu avocatul la primele intrevederi, pentru a vedea daca se poate mentine un contact bazat pe profesionalism si sinceritate, mai ales daca este vorba de o colaborare pe termen lung. Un avocat bun se defineste prin simtul responsabilitatii, eficienta, transparenta si dedicare.

Alegerea avocatului in functie de problema juridica

Sa zicem ca ai o problema juridica din sfera dreptului civil. Atunci cel mai bine ar fi sa te indrepti spre un specialist in acest tip de drept, pentru a fi sigur ca ai parte de cea mai buna analiza si expertiza. Sunt destul de putini avocatii care se axeaza clar pe o singura ramura a dreptului, insa prin cateva recomandari cu siguranta vei ajunge la un specialist care sa te ajute in chestiunile legate de problema in cauza. Se va lua in considerare istoricul profesional al avocatului, frecventa cu care a rezolvat cazuri asemanatoare cu al tau si dedicarea de care a dat dovada.

Avocat online vs avocat fizic

Acum ai posibilitatea de a alege serviciile unui avocat online, mai ales daca doresti sa economisesti o buna parte din timpul pierdut pe drumuri, banii cheltuiti pe deplasari si onorarii substantiale. Un avocat online te poate ajuta, chiar daca este la mii de kilometri distanta, dar este specializat pe problema care te intereseaza.

Cu un avocat online poti mentine o colaborare prin mijloace de comunicare preferate, Whatsapp, Skype, Messenger sau prin telefon. Exista desigur si optiunea avocatului din mediu fizic, mai ales daca primesti recomandari pentru un avocat din imediata apropiere, din aceiasi localitate sau judet.

In alegerea unui avocat bun te poti baza pe recomandarilor oamenilor in care ai incredere. Este de multe ori o alegere mai sigura, fata de cazul in care alegi la intamplare numele unui avocat gasit pe un forum sau un site.

Vei stii ca ai ales avocatul potrivit atunci cand vei putea sa discuti orice detaliu al problemei, vei primi feedback in timpul pe care ti-l doresti si vei avea parte de rezultate pe masura asteptarilor.